Ben hiç davul ( bateri ) çalmadım, hakkında hiçbir fikrim yok. Çalmayı becerebilir miyim?

Cevap: Öğrencilerimizin çok büyük bir bölümü en baştan, hiç bir şey bilmeden ders almaya başlamaktadır. Temel müfredat kapsamında tüm detayları öğrenerek ilerlemektedir.


Davul (bateri) çalmak için çok mu yaşlıyım ya da çok mu erken?

Cevap: Öğrencilerimizin yaş aralığı 7-60 arasındadır. Yani kaç yaşında olduğunuzun hiç önemi yok. Önemli olan öğrenmek istemek, tutku ile çalışmaktır. Sadece küçük yaş grubundaki öğrencilerimizin dikkatle çalıştıkları süre daha az olduğu için ders sürelerini daha kısa tutuyoruz.


Ne zaman bir şeyler çalmaya başlarım?

Cevap: On beş yılı aşan tecrübemiz ile gördüğümüz, ortalama üç ay gibi bir sürede genel konulara hakim olur ve çalmaya başlarsınız. Bu sürenin uzaması ve kısalması tümüyle sizin çalışmanıza bağlıdır.


Ne zaman müziğe eşlik edebilirim?

Cevap: Temel konulara hakim olduktan sonra müfredatımız içinde ilgili konuların tamamlanması için müzik ile çalma dersleri vardır.


İstediğim konuları ben seçebiliyor muyum? En baştan başlamak mı zorundayız?

Cevap: Eğer belli bir seviyede, davul(bateri) tekniklerine sahipseniz, en baştan başlamak zorunda değiliz. Hangi konularda çalışmak isterseniz o konularda ders yapabiliyoruz. Yeni başlıyorsanız ya da mevcut bilginiz yetersiz ise bizim belirlediğimiz konular ile önce temel kavramları çalışıyoruz.


Ders saatlerini nasıl ayarlıyoruz? Ne sıklıkta gelmeliyim?

Cevap: Dersler özel olduğu için beraberce uygun saatleri seçiyoruz. Haftada bir saat ders  hakkınızı kullanıyorsunuz. Önerdiğimiz ders sayısı haftada birdir.


Sadece aylık abonelik mi var, yoksa tek ders alabiliyor muyum?

Cevap: yeni başlayan öğrencilerimiz için sadece abonelik sistemi var. Aylık abonelik dahilinde alınan saatler o ay içinde tamamlanmak zorunda. İleri seviyede olup sadece belli konularda çalışmak isteyenler isteğe bağlı olarak bir ya da daha fazla ders alabilirler. 


Ne kadar çalışmalıyım?

Cevap: Yeni başlayanların evde 30 dk kadar egzersiz yapması yeterlidir. İlerledikçe bu süreyi arttırmak gerekebilir.


Hızlandırılmış eğitiminiz var mı?

Cevap: Mevcut programları daha fazla ders saati ile hızlandırabiliriz. Ancak bizim tavsiyemiz haftada bir, en fazla iki ders saati yapmanızdır.


Nota öğrenmeme gerek var mı?

Cevap: Öğrenmenin gereklerinden biri okumaktır. Okuyup daha iyi öğrenmeniz için gerekli ölçüde, sizi hiç zorlamayacak miktarda nota bilgisini öğretiyoruz.


Davul almama gerek var mı?

Cevap: Hayır davul almak zorunda değilsiniz. Ama elinizin altında davul takımı olursa gelişim hızınız artar.


Evde akustik davul çalabilir miyim?
Elektro davul ses çıkartır mı?

Cevap: Eğer eviniz mustakil değilse, ya da çaldığınız yerde ses izolasyonu yok ise bu mümkün olmayabilir. Davulun ses düzeyi normal bir apartman katında çalınamayacak kadar yüksektir. Elektro davuldan akustik davul kadar ses çıkmasa bile, darbe nedeniyle normal bir apartman katında çalınması biraz zordur. Ancak davul altına konulacak ek darbe emici malzeme ile evde çalınabilir hale gelebilir.


Müfredatı ne kadar sürede tamamlarım?

Cevap: Başlangıç Seviyesi Müfredatı'nı tamamlamanız ortalama 6 ay kadardır. Bu sürenin uzaması ve kısalması tümüyle sizin çalışmanıza bağlıdır.


Tarz çalışmaları(funk,latin,jazz v.b) yapacak mıyız?

Cevap: Gerekli temel donanımları edindikten sonra, tarz çalışmaları yapabiliriz.


Başlangıç için hangi malzemelere, bagetlere ihtiyacım var?

Cevap: Önerilen başlangıç modeli 5A'dır. Eğitmenler seçim konusunda size yardımcı oluyorlar. Ayrıca bir adet practice pad ve metronoma da ihityacınız olacak.


Neden davul(bateri) kursuna gelmeliyim?

Cevap: Temel teknikleri ve donanımı düzgün bir şekilde ve bir eğitmen gözetiminde yanlışları düzeltilerek, hızlı ve düzgün olarak öğrenmek için eğitim almak gerekir.


Twin pedal çalmayı öğrenecek miyim?

Cevap: Temel davul tekniklerine sahip olduktan sonra twin pedalla ilgili derslere, isteğe bağlı olarak geçiş yapılır.

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!